Professionele schoonmaakmiddelen – voor duurzaam en verantwoord reinigen!

Professionele Schoonmaakmiddelen MotorScrubber

Duurzame Detergent Gebruiken Kan!

Waarom Duurzaam Schoonmaken met Professionele Schoonmaakmiddelen?

De verdeler van MotorScrubber, Navicula NV, staat voor een duurzame aanpak omtrent waterbeheer. Het leek dan ook een logische beslissing om deze aanpak door te trekken bij de keuze van onze eigen lijn professionele schoonmaakmiddelen.

Naast een introductie omtrent onze ecologische reinigingsproducten delen we op deze pagina ook heel wat andere informatie. Hoe duurzame detergent gebruiken met het DMT schoonmaakprotocol, bijvoorbeeld. Maar ook welke gevolgen het gebruik van chemisch vervuilende schoonmaakmiddelen kan hebben op het milieu EN jouw gezondheid!

Integreer duurzaam schoonmaken in jouw bedrijf, handelszaak of thuisomgeving. Nog niet overtuigd? Lees dan verder; je zal ons later dankbaar zijn.

Onze Ecologische Reinigingsproducten

De hoge efficiëntie van industriële schoonmaakmiddelen combineren met zorg voor onze leefomgeving is geen eenvoudig vraagstuk. Vandaar dat we op zoek gingen naar een professionele partner die samen met ons deze duurzame producten wou ontwikkelen. Na veel wikken en wegen kwamen we terecht bij Lema Chemie.

Hun team van specialisten maakte een grondige analyse van onze noden. Op basis hiervan kwamen ze op de proppen met 4 producten die aan onze eisen voldoen. We stellen ze hieronder met trots aan jullie voor. Let wel, zowel Deptil HDS als Umonium worden niet door hen gemaakt.

  • Verro voor reiniging van alle glaswerk.
  • Moto Green voor ecologische verantwoord dagdagelijks schoonmaken.
  • Sanitor voor sanitaire hygiëne en ontkalking.
  • Induclean voor professionele reiniging en ontvetting.

Deze 4 duurzame schoonmaakproducten MotorScrubber werden zowel door Lema als onszelf in het veld uitgebreid getest alvorens ze op de markt te brengen. U kan er dan ook van op aan dat de omschreven werking en dosering correct zijn. Tot slot zijn onze producten tot 95% afbreekbaar, zodat u ze zonder zorgen met uw spoelwater kunt laten wegvloeien.

NOTA! Hoewel de ontsmettingsmiddelen Deptil HDS en Umonium voor de Storm vernevelaar van andere leveranciers afkomstig zijn, blijven ze wel voedselveilig!

Professionele Schoonmaakmiddelen Dosering en Gebruiksgemak

De vier detergenten van Lema zijn beschikbaar in flessen van 1 en 5 L. De aangewezen dosering is 1 meetdopje per 20 L water.

Voor het gebruiksgemak van onze klanten bieden we ook bidons van 20 L aan met een afvulkraantje. Die laten je toe om zelf makkelijk je detergent op te mengen. Zo vul je super vlot je detergenten flessen van 1 L of het BLADE reservoir bij; zonder morsen of overdosering. Deze staan momenteel nog niet online. Wil je er meer informatie over, contacteer hier dan onze schoonmaakspecialist.

Wist u bovendien dat de meeste MotorScrubber schrobbers, alsook de professionele vloertrekker BLADE, een automatische verdeling van detergent op aanvraag ingebouwd hebben? Dat klopt!

Ofwel zit er een reservoir ingewerkt, zoals bij BLADE, ofwel draag je jouw detergent makkelijk mee in de 1 L flessen die perfect passen in de ergonomisch ontworpen batterij en detergent rugzak van MotorScrubber, of in de handige detergent draagtas!

Verro Professionele Glasreiniger

Deze detergent werd ontwikkeld speciaal voor alle vitreuze materialen. Verro is uitermate geschikt voor het reinigen van glaswerk. We denken hierbij aan ramen, serres, veranda’s en zonnepanelen. Raamreiniging binnen het openbaar vervoer of voor grote gebouwen en industriehallen blijft een uitdaging. Het moet snel, efficiënt EN grondig gebeuren!

Daarom raden we het gebruik van Verro Professionele Glasreiniger aan voor ons openbaar vervoer portfolio. Bij de PROWASH automatische schrobborstel die hiervoor gebruikt word hoort een 50 L cart, met 5 L detergent opslag capaciteit.

Deze is onderverdeeld in 2 compartimenten van elk 25 L. Zo kunnen de onderhoudsploegen van dienst makkelijk osmose water en gewoon leidingwater tegelijkertijd opladen. Niets dan tijdswinst dus!

Moto Green Milieuvriendelijk Schoonmaakmiddel

Moto Green is geschikt voor ecologisch verantwoord dagelijks reinigen en onderhoud van alle oppervlakken. Zo voorkom je hernieuwde aanslag en opstapeling van vuil en residu op jouw oppervlakken.

Regelmatig onderhoud lijkt misschien arbeidsintensief, maar het brengt voordelen met zich mee op langere termijn. De jaarlijkse “grote kuis” of diepe reiniging is minder intens. Uw materialen ondergaan geen corrosieve schade van aanlaging en aangekoekt vuil. Een propere leefomgeving is een gezonde leefomgeving; voor jou, je personeel en je klanten.

Gebruik de BLADE vloerwisser met een keuzen uit onze 3 dweilen, voor schrobben, onderhoud of absorptie.

Sanitor Detergent voor Sanitair

Opnieuw door veelvuldige vraag vanuit de schoonmaakindustrie ontwikkelden we onze Sanitor detergent. Deze is specifiek gericht op onderhoud van sanitaire voorzieningen en installaties.

Zo verwijder je makkelijk kalkaanslag in en rondom het toilet, worden vieze geurtjes vermeden en sprankelen de sanitaire voorzieningen telkens weer als nieuw; in een mum van tijd.

Gedetailleerd poetswerk zoals rondom buizen, toiletten, aansluitingen, onder verdelingspanelen en ook op de wanden pak je best aan met een elektrische schoonmaakborstel. We bevelen hier zowel de M3, JET3 en de nieuwe oscillatie SHOCK schrobber – voor diepere reiniging dan ooit te voren.

Induclean Industriële Sterkte Detergent

Voor ontvetting en professionele reiniging op zwaar vervuilde ondergronden gebruik je Induclean. Hiermee pak je – samen met een van onze elektrische schrobbers + de correct schuurpad – vette aanslag, ingetreden vuil, lijmresten, etc. vlot aan!

Of je nu een Jet3, Prowash of Force gebruikt als schrobber, voeg deze professionele detergent toe aan je DMT schoonmaakprotocol. Geschikt voor ontvetting in de horeca, ingetreden vuil op terras en andere oppervlakken, kalkaanslag in uw werkomgeving en zoveel meer!

Laat je niet afschrikkren door het woord industrieel! Deze detergent blijft milieuvriendelijk en bruikbaar in uw leefomgeving, voor wanneer er net dat ietsje meer kracht nodig is, bij grondige reiniging van diep vervuilde voorwerpen en voor de grote kuis!

Ontsmettingsmiddelen voor STORM

Wil je bovenop het reinigen met onze professionele schoonmaakmiddelen ook nog je werkomgeving ontsmetten? Dat kan met de Storm vernevelaar en een op verneveling gericht ontsmettingsmiddel.

We hebben er momenteel 2 beschikbaar:

  1. Deptil ontsmettingsalcohol
  2. Umonium

Met deze desinfectanten verwijder je vlot virale, bacteriële en schimmelrisico’s, zonder spoelen. Klaar voor gebruik!

De STORM vernevelaar– in combinatie met deze producten – is geschikt voor de voedingsindustrie en droog reinigen. Gewoon vernevelen en laten inwerken, zonder meer!

Het DMT Protocol met Professionele Schoonmaakmiddelen

Het DMT Protocol is een manier van schoonmaken. De afkorting uit het Engels staat voor Diepe Reiniging – Onderhoud/Maintenance – Transformeren. Een drieledig luik wat er voor zorgt dat gelijk welke schoonmaaktaak je aanpakt het optimale resultaat oplevert, op lange termijn.

Daar past duurzame detergent gebruiken voor ons naadloos bij aan. Deze producten vinden toepassing tijdens het schoonmaken met gelijk welke van onze MotorScrubber schoonmaakproducten.

Detergent op aanvraag, met een simpele druk op de knop, waar en wanneer jij dat wil! Zo bespaar je detergent, waterverspilling en werk je gewoon super efficiënt EN duurzaam, zonder emmers en vuile dweilen die bacteriën en andere polluenten verspreiden.

  • Diepe Reiniging met een MotorScrubber schrobmachine verwijdert – mits gebruik van de correcte schrobborstel en schuurpads – elke vorm van vervuiling op veilige manier. Hiervoor gebruik je steeds onze Induclean.
  • Onderhoud/Maintenance met onze kleinere machines of de Blade vloerwisser en professionele dweilen set voorkomen nieuwe aanlaging en voorkomen erosie aan je oppervlakken, veroorzaakt door corrosief aangekoekt vuil. Hier gebruik je Moto Green voor vloeren en wanden, Verro voor glas!
  • Transformeren! De hoeveelheid vloeren, terrassen, opritten, wanden en oppervlakken die we van sloping gered hebben is ondertussen ontelbaar. Met een correct schoonmaakprotocol dat grondige reiniging voorop stelt transformeer je zo goed als elke ondergrond terug tot nieuw!

Duurzaam Detergent Gebruiken Telt!

Voordelen van groen schoonmaken

Waarom zou je duurzaam gaan schoonmaken, terwijl al die andere producten zo goed werken? Een terechte vraag! De efficiëntie van een product is niet noodzakelijk rechtstreeks verbonden aan de sterkte van de chemicaliën die er in zitten. Het ziet er proper uit, maar is dat ook wel zo? En ten koste van wat?

Neem bijvoorbeeld bleekwater, het geliefde schoonmaakmiddel voor terrassen bij de Vlaamse bevolking. Dit verbleekt de groene aanslag en korstmossen, zal de toplaag misschien afbreken, maar verwijdert de vervuiling niet!

Dit leidt dan tot opstapeling en het aankoeken van dit gebleekt aanslag residu, en het probleem blijft terugkomen. Waarom? Omdat dit net de voedingsbodem is voor die hardnekkige mossen die je net probeert te verwijderen. Blijf je hier op lopen, dan ontwikkelt zich een dikke laag gladde smurrie, met slipgevaar!

Ecologische reinigingsproducten en uw gezondheid

Wist je dat het gebruik van traditionele schoonmaakmiddelen met corrosieve chemicaliën dezelfde schade toebrengt aan de longen als roken? Ook de parfums die gebruikt worden voor die extra frisse geur in uw woonkamer zijn op z’n minst dubieus te noemen.

In een vergelijkende studie over biologische schoonmaakmiddelen bleek dat onderhoudspersoneel in de schoonmaaksector na 20 jaar conventionele detergenten te gebruiken extensieve schade aan de longen hadden opgelopen, equivalent aan die van rokers!

Zit je ondertussen met vragen? Aarzel dan niet om hier onze consulent detergenten te contacteren.

Voorkom schade aan je leefomgeving

Schade aan onze leefomgeving berokkenen doet niemand bewust, toch? Maar door ons gebruik van detergenten, en door incorrecte lozing, doen we dit vaak toch. Niet alleen bleekwater, maar ook andere industriële schoonmaakmiddelen zijn potentieel schadelijk voor het milieu en onze leefomgeving.

Oppervlakkig gezien kunnen deze chemicaliën uw beplanting in en rondom de tuin vergiftigen, schade veroorzaken aan uw vloer en terrassen en gevaarlijk zijn voor uw huisdieren of diertjes in uw tuin.

Op een dieper liggend niveau maken we ons voornamelijk zorgen over het effect van detergenten op het grondwater. Vandaar dat op alsmaar meer plaatsen in ons land verschillende producten – zelfs bleekwater – wettelijk verboden zijn om in de natuur te lozen.

Duurzame Detergent Gebruiken IS Efficiënt!

We hadden het hierboven al over verschillende soorten schade die je kan berokkenen, aan jezelf, het milieu, en je ondergronden. Het grootste probleem dat we hier zien – naast het gebruik van de verkeerde detergent – is overdosering. Het blijft een koppig volksgeloof dat een hogere dosering van een bepaald product betere resultaten zal opleveren. Niet is echter minder waar!

Professionele schoonmaakmiddelen – die duurzaam en milieuvriendelijk zijn – werken even efficiënt als alle andere. Maar zelfs hier kan de verkeerde dosering problemen geven. Volg daarom altijd de gebruiksinstructies bij het afmeten en oplengen van je schoonmaakmiddel. Zo kan ook jij duurzame detergent gebruiken met alle voordelen die daaraan verbonden zijn.

Zo transformeer je jouw te reinigen oppervlak, dat er onherstelbaar vervuild uitziet, terug tot zo goed als nieuw; met respect voor de natuur!