Schoonmaken in de horeca is onlosmakelijk verbonden aan strenge voorwaarden met betrekking tot voedselveiligheid. Vooral bij grotere spelers in de restaurantmarkt, cateringbedrijven en grootkeukens, zoals bv. in ziekenhuizen en scholen, is de implementatie van een aangepast schoonmaakprotocol essentieel. Ook in het hotelwezen is hygiëne cruciaal voor diverse ruimtes, zoals opnieuw keukens; maar ook lobby’s, vergaderzalen en sanitair. Gezien de tijdrovende aard van deze taken en de kostbaarheid van personeel, wordt tijd effectief als geld beschouwd. Daarom stellen we graag innovatief schoonmaken met het DMT protocol aan jou voor, voor een professionele schoonmaakoplossing binnen deze sectoren!

Wat is het DMT Schoonmaakprotocol?

DMT staat voor een 3-stappen programma – deep cleaning, maintenance en transformation – dat zich richt op het grondig aanpakken van elk type vervuiling, gevolgd door eenvoudig onderhoud, eventueel desinfectie en transformatie van oppervlakken en ruimtes die regelmatig in contact komen met klanten en personeel. Dit maakt het mogelijk om zelfs de diepst vervuilde oppervlakken efficiënt aan te pakken.

Diepe Reiniging – Deep Cleaning

Het eerste deel omvat diepe reiniging met een gemotoriseerde schrobborstel. Hierin bestaan een aantal opties, die we hieronder verder bespreken. Hoewel onze toestellen heel versatiel zijn zal jouw keuze beïnvloed worden door het type ondergrond en vervuiling. Het gekozen toestel wordt geleverd met een batterij-rugzak, die niet alleen de borstels aandrijft, maar ook de optionele ontsmettingsvernevelaar STORM.

Voeg deze aan je protocol toe om 100% hygiëne te garanderen waar het meest van belang is. Hiermee kun je alle oppervlakken op een voedselveilige manier desinfecteren, met een ontsmettingsalcohol of detergent naar jouw keuze, zoals Umonium of Deptil HDS. Het vernevelen en laten inwerken vereisen geen droogwrijven of nabehandeling, waardoor het proces snel en efficiënt verloopt.

Maintenance of Onderhoud

Het onderhouden van vloeren wordt eenvoudig met de bijgeleverde Blade vloerwisser. Deze professionele vloertrekker, met een ingebouwd en navulbaar reservoir voor detergent, beschikt over een sproeikop waarmee je alleen verse vloeistof aanbrengt waar en wanneer nodig. In combinatie met de bijgeleverde absorptie-, schrob- en onderhoudsdweilen oefen je tot 80 keer meer druk uit dan met andere dweilsystemen. Deze dweilen zijn bovendien herbruikbaar gedurende 500 wasbeurten.

Transformatie door Innovatief Schoonmaken met het DMT Protocol

Het Transformatie gedeelte van het DMT Schoonmaakprotocol richt zich niet enkel op het omtoveren van jouw ondergrond, maar eveneens op het verbeteren van jouw totale schoonmaakervaring. Zo bespaar je tijd – en dus ook centen – en bekom je duurzame schoonmaakresultaten die op langere termijn een enorm verschil maken voor jouw werk- en leefomgeving.

Daarom leveren we niet alleen innovatief schoonmaakmateriaal, maar ook bijbehorende accessoires voor het netjes vervoeren en opbergen ervan. We denken hierbij aan het eenvoudig te installeren WALLDOCK-Muurhanger systeem en onze stevige draagtas met wielbasis. Zo kan jij als een professional schoonmaken, waar en wanneer je maar wilt; of dit nu voor jouw horecazaak is, bij je klanten of gewoon thuis!

Inventieve Schoonmaak Technologie

Innovatie en inventie gaan misschien hand in hand, maar ze betekenen niet exact hetzelfde. Bij MotorScrubber staat inventieve productontwikkeling centraal, met de oscillerende schoonmaaktechnologie van SHOCK! Ontdek hieronder meer.

Daarnaast passen we ons innovatief denken toe op bestaande producten, om zodoende hun functionaliteit, duurzaamheid en efficiëntie te optimaliseren. We zijn constant op zoek naar meer gerichte borstels en pads, alsook dweiloplossingen zoals BLADE.

Innovatief Schoonmaken DMT Protocol: Oscillerend versus Roterend Schoonmaken

Een cruciaal aspect van het innovatief schoonmaken DMT protocol is de keuze tussen oscillerend en roterend schoonmaken. Oscillerende bewegingen richten zich op een heen-en-weer gaande beweging aan hoge snelheid (bij SHOCK tot 5000 tpm!), terwijl roterend schoonmaken standaard met draaiende schuurborstels en pads tewerk gaat.

Deze keuze maak je best gebaseerd op de aard van de vervuiling en het specifieke type ondergrond. Terwijl oscillerend schoonmaken ideaal is voor fijnere oppervlakken, met textuurverschillen kleiner dan 3 mm, biedt roterend schoonmaken uitkomst bij hardnekkige vlekken op ruwere oppervlakken.

Het DMT-protocol past deze benaderingen strategisch toe, rekening houdend met de unieke eisen van elke keukenomgeving.

DMT Pakketten Opties en Apparatuur

We bieden momenteel voor de horeca 3 opties aan:

DMT Standaard Schoonmaakpakket – voor kleinere zaken waar schrobwerk en dweilen het belangrijkst zijn, vooral in en rondom de keuken. Hierin vind je de standaard JET3 schrobmachine aan, met een set borstels en pads, de BLADE trekker en dweilen, plus wat detergent.

DMT Plus Schoonmaakpakket – voor middelgrote zaken en grotere keukens waar, naast dagelijks schrobben en dweilen, er ook nog nood is aan ontsmetting. Denk bijvoorbeeld aan grotere zalen, ontsmetting van je koelkasten, frequente contactpunten en keukens binnen de welzijnszorg en medische sector. Hierbij vind je opnieuw de JET3 schrobber terug, met de BLADE dweil. Daarnaast krijg je in dit pakket ook het STORM ontsmettingsvernevelaar pistool geleverd, dat door dezelfde rugzak als de JET3 aangedreven wordt.

DMT SHOCK Pakket (in opmaak)– dit pakket richt zich op zaken met heel gevarieerde ondergronden. Denk aan muren en wanden, inox tafels en sanitair, maar ook terrassen, opstanden en trappen pak je hier compleet EN efficiënt mee onderhanden! Opnieuw ontvang je hier de JET3 en de BLADE. Daarnaast krijg je ook de SHOCK, de meest innovatieve en lichtgewicht oscillatieschrobber op de Europese markt! Perfect voor lage banketten, onder keukentafels en aanrechten, maar ook voor een diepe sanitaire behandeling. Daarna behandel je waar gewenst na met de STORM, en je zaak zal properder zijn dan ooit tevoren!

Detergenten Innovatief Schoonmaken DMT Protocol

Een kort woordje uitleg over onze duurzame en natuurlijk detergenten, en de ontsmettingsmiddelen voor STORM. Samen met Lema Chemie ontwikkelde MotorScrubber België 4 types detergenten. Deze werden ontwikkeld voor gebruik met alle borstelmachines (M3, JET3, SHOCK…) en het dweilsysteem BLADE van MotorScrubber. Maar je kan ze ook inschakelen bij jouw reeds bestaande schoonmaakmethodes. Deze detergenten worden ingedeeld volgens de specifieke noden binnen de schoonmaakmarkt, met het oog op milieu en onze ecologie:

  • MotoGreen – voor algemeen onderhoud en dagdagelijks gebruik bij normale schoonmaak.
  • InduClean – gericht op industrieel schoonmaken en ontvetting binnen de horeca.
  • Sanitor – specifiek geformuleerd voor sanitaire voorzieningen, extra ontsmettend en ontkalkend.
  • Verro – ook glaswerk pak je vlot aan met deze detergent, zonder strepen, krassen en kalksporen.

Daarnaast bieden we ook ontsmettingsmiddelen aan voor gebruik met de STORM. Deze werden niet door ons ontwikkeld, maar wel uitgetest en goedgekeurd. Ontdek de ontsmettingsalcohol Deptil HDS voor droogreiniging, alsook het industrieel desinfectiemiddel voor verneveling Umonium door op de productnaam te klikken.

Verschillende Vervuilingsniveaus en Ondergronden: Problemen en Oplossingen

In professionele keukens variëren de types vervuiling van voedselresten en vetophopingen tot bacteriële besmetting. Elk type vervuiling vereist een aangepaste aanpak, en het DMT-protocol voorziet hierin. Verschillende ondergronden, zoals roestvrij staal, tegels en kwetsbare oppervlakken, introduceren complexe uitdagingen bij het schoonmaken. Het DMT-protocol integreert geavanceerde technologieën die zich aanpassen aan deze diversiteit, waardoor effectieve reiniging en desinfectie mogelijk zijn zonder schade aan de ondergrond.

In conclusie biedt het DMT-protocol een alomvattende benadering voor professionele keukens, waarbij diepgaande reiniging, regelmatig onderhoud en transformatie van de keukenomgeving centraal staan. De strategische toepassing van oscillerende en roterende schoonmaakmethoden, samen met aangepaste oplossingen voor verschillende vervuilingsniveaus en ondergronden, positioneert het DMT-protocol als een onmisbare innovatie in de schoonmaakindustrie.

Een Revolutionair Schoonmaakprotocol voor Professionele Keukens

In de dynamische wereld van professionele keukens, variërend van catering en grootkeukens tot kantines, cafetaria’s, welzijnszorg, ziekenhuizen en restaurants, is het handhaven van optimale hygiëne van vitaal belang. Het DMT-protocol komt hier als een innovatieve schoonmaakoplossing naar voren. Deze aanpak omvat de toepassing van geavanceerde schoonmaaktechnologieën om niet alleen oppervlakkige reiniging te garanderen, maar ook om onderhoud en transformatie van de keukenomgeving te bevorderen.

Vind je jezelf niet terug in deze oplossing, zit je nog met vragen, of zoek je een aangepaste oplossing voor jouw specifiek schoonmaakprobleem? Aarzel dan niet om onze schoonmaakspecialist te contacteren. Samen met jou en jouw team gaan we op zoek naar een antwoord op je vragen. Er bestaat immers een Motorscrubber schoonmaakoplossing voor elke zaak!