Borstels en Schuurpads MotorScrubber Elektrische Schoonmaakborstels

Borstels en Schuurpads MotorScrubber

...voor Roterend EN Oscillerend Schoonmaken...

Borstels en Schuurpads MotorScrubber Professionele Schrobmachines

De meeste van onze reinigingsmachines worden aangeboden als een complete set. Dit wil zeggen, de machine zelf, een borstel en schuurpads van Motorscrubber, plus eventueel ander toebehoren. U kan makkelijk nagaan wat er in uw pakket zit via de product fiches en bij bestelling.

Veel van onze klanten hebben echter heel specifieke schoonmaaknoden voor ogen. Daarom ontwikkelt Motorscrubber daarnaast ook een hele lijn aan speciale borstels en schuurpads. Deze bieden oplossingen voor zelfs de moeilijkste oppervlakken en ondergronden. Van polijsten en algemeen onderhoud over vlekkenverwijdering en hard schrobwerk tot strippen en kristalliseren. Voor elke schoonmaak toepassing bestaat er een borstel of pad!

Wist je trouwens dat MotorScrubber zowel roterende als oscillerende schoonmaakmachines aanbiedt?

Elk kennen ze hun eigen toepassingsveld, met unieke voordelen. Breng je beiden samen, dan maak je gelijk welke ondergrond in een mum van tijd proper, zowel horizontaal ALS verticaal!

  • Roterend schoonmaken doen we met borstels en pads, geschikt voor M3, JET3, ProWash en Force.
  • Voor oscillerend schoonmaken gebruiken we enkel pads met de inventieve machine SHOCK.

We duiden hieronder graag het verschil, waarom de SHOCK meer dan innovatief is en welke opties je voor welke taak gebruikt! Navigeer direct naar jouw keuze door op de buttons te klikken!

Borstels of Pads: Welke Gebruik ik Best?

Het is niet simpel om daar een eenduidig antwoord op te geven. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren, die we hieronder verder bespreken. Maar als algemene vuistregel kunnen we stellen dat:

Borstels en roterend schoonmaken beter geschikt zijn voor ruwere ondergronden met texturen dieper dan 3 mm. Dit kunnen voegen zijn, patronen binnen de tegels of andere oneffenheden inherent aan het materiaal. Ook voor plinten en opstanden met rondingen blijven onze plintenborstels ongeëvenaard.

Pads zijn eerder geschikt voor vlakke ondergronden en diepere reiniging van ondiepe texturen minder dan 3 mm. Hierbij denken we bv. aan sanitair voegwerk waar de borstels anders overheen vliegen. Ze zijn beschikbaar in heel wat hardheden gericht op specifieke toepassingen. Hierin kan je gaan kiezen tussen roterend en oscillerend schoonmaken, respectievelijk met de M-series en de SHOCK.

Hier zijn de 6 bepalende factoren omtrent gebruik borstels vs. pads.

Gradatie en Opbouw Vervuiling

Hiernaast moet je ook rekening houden met de graad van vervuiling. Werd de vloer lang niet diep gereinigd dan kan een dikke aanlaging ontstaan die moeilijker te verwijderen is dan bij regelmatig onderhoud.

Indroging kan ook nefast zijn voor bepaalde vloeren, waarbij cementsluiers de ergste van al zijn!

Nog een andere factor is of deze vervuiling oppervlakkig of diepgelegen is, afhankelijk van de graad van penetratie in welk type ondergrond.

Poreuze materialen die hardnekkig vuil opnemen vragen een heel andere aanpak dan bij een meer oppervlakkige schoonmaak.

Bereikbaarheid

De locatie van het vuil kan soms moeilijk bereikbaar zijn. We denken hier aan hoeken en kanten, maar ook opstanden en plinten, trappen en tredjes, etc.

Maar ook onder kasten, tafels, banketten en voetrusten kunnen is vaak een knelpunt. De doorgang voor JET3 is 21 cm, wat standaard is voor dit soort machines, maar problemen kan veroorzaken in nauwere ruimtes. Hier biedt de SHOCK, waar je schoonmaak doorgangsbereik hebt vanaf 5 cm, een inventieve oplossing!

Materiaal en Type Ondergrond

Het type ondergrond kan heel sterk verschillen. Tapijt reinig je nu eenmaal niet op dezelfde manier als beton.

Maar over het algemeen maken we – naast tapijten – een indeling tussen harde en zachtere vloeren, met of zonder textuur.

Zachtere vloeren, zoals onbehandeld hout, vinyl en rubber zijn vaak nogal fragiel. Hardere vloeren daarentegen, zoals hardhout, beton, natuursteen en terrazzo kunnen al iets beter tegen een stootje.

Oppervlakte Textuur

Wanneer we het over textuur hebben praten we over hoogteverschillen in het te reinigen oppervlak, kleiner of groter dan 3 mm. Tapijten zijn hier opnieuw uniek in door hun opmaak, of ze nu kortpolig of hoogpolig zijn, machinaal of handgeknoopt.

De textuur op alle andere vloeren kan zich bevinden in de tegels of het oppervlak zelf, zoals antislip ribbels en texturen. Maar de belangrijkste bron van ergernis is vaak de voegen in betegelde vloeren, omdat die door hun diepere ligging vaak moeilijker te reinigen zijn.

Vervuilingstype

De soort vervuiling, vet, kalk, korstmossen, ingetreden aarde, etc. heeft ook een grote invloed op de manier van schoonmaken en welk materiaal je moet gaan gebruiken, zeker in combinatie met het type materiaal en textuur van de te reinigen ondergrond.

Shock oscillerende schrobmachine reinigen onder elk obstakel

Methodiek Roterend vs. Oscillerend Schoonmaken

De grootste verschillen liggen hier in het toerental en de werkbreedte. Het toerental bij roterend schoonmaken is 360 tpm, terwijl oscillerend schoonmaken met SHOCK kan tot en met 5000 tpm. In combinatie met de grotere werkbreedte van 250 mm voor SHOCK, vergeleken met 180 mm voor JET3, kan je tot 20% sneller gaan reinigen met SHOCK.

TIP! Water residu verwijderen kan bij de roterend schoonmaken altijd met een extra zuigkap. Bij SHOCK bespaar je sowieso meer detergent en oplossing, waardoor direct opzuigen minder relevant is. Wil je toch drogen na SHOCK schoonmaak? Dat kan met de BLADE professionele vloerwisser en dweilen.

 

Schrobborstels MotorScrubber

Wat de uitdaging ook is, we hebben een borstel die gegarandeerd uitzonderlijke reinigingsresultaten levert op elk oppervlak. Niet alleen voor vloeren, maar ook wanden, trappen, plinten en andere opstanden; bruikbaar op zowel privé, industriële als commerciële locaties.

Bij het kiezen van een schuurborstel is het van belang om rekening te houden met het materiaal van de ondergrond die je gaat reinigen, alsook de aard en graad van de vervuiling.

Wil je hard gaan schrobben om lijm of vette aanslag te verwijderen? Dat kan, maar dan heb je daarna ook nog een borstel nodig voor dagelijks onderhoud, en eventueel een polijstborstel om het gereinigde oppervlak mooi te doen glanzen.

In deze collectie borstels vind je voor elke van deze applicaties een geschikte keuze. Of je nu hout, steen, beton, hars, kunststof, tapijt of andere materialen wil reinigen; alles kan! Twijfel je nog over je borstelkeuze? Contacteer dan onze reinigingsspecialist!

Reguliere Vlakke Schrobborstels

Deze borstels zijn universeel bruikbaar op een variatie aan oppervlakken. Gebruik er eentje of meerdere om het perfecte resultaat te bereiken!

Algemene Middelzware Borstel Krasvrije vezels zorgen voor een schitterende diepe reiniging van alle gladde en gestructureerde vloeren en tegels. Maak je dus geen zorgen over schade aan je ondergrond en reinig met een gerust hart.

Extra Harde Borstel Perfect voor industriële omgevingen, beton, buitenoppervlakken, olie, vet- en voedselresten. Deze borstel is bijvoorbeeld een echte bestseller voor de horeca sector!

Tegel- en Voegenborstel Deze borstel bestaat uit korrelvezels voor het diep reinigen van tegels en het herstellen van voeglijnen. Deze vlakke schuurborstel is perfect geschikt voor het schoonmaken en polijsten van hardsteen, natuursteen en blauwe hardsteen terrassen en opritten.

Vlagtip Borstel Geen handmatig stof vegen met een borstelsteel in de hand! Ideaal voor het verwijderen van stof en het reinigen van kunststof oppervlakken. Perfect geschikt voor gebruik met PROWASH voor voertuigen en buitenoppervlakken waar je met een reguliere veegborstel moeilijk bij kan.

Delicate Polypropyleen Borstel Perfect voor het voorschrobben van kortpolige commerciële tapijten en trappen alvorens het afzuigen van het detergent. Ook geschikt voor geverfde houten oppervlakken. Afwerkingsborstel die zacht uw hardsteen, natuursteen, blauwe hardsteen terrassen, stenen plinten, parket en laminaat zal opwrijven.

Trappen- en Plintenborstels

Deze ronde plintenborstels zijn gericht op het vlot bereiken van opstanden, plinten, trappen en andere onregelmatige oppervlakken waar zowel horizontaal als verticaal moet geschrobd worden. Om deze oppervlakken achteraf op te blinken, gebruik de delicate polypropyleen borstel hierboven vermeld.

Groene Trappen Borstel – Gemaakt van grit filamenten voor diepe reiniging van trappen en plinten met harde oppervlakken zoals beton en hars. Perfect voor buitentrappen en industriële fabrieksvloeren. Met deze ronde borstel schrob en schuur je professioneel alle harde opstanden. Deze kan ook gebruikt worden in de ruwbouw of bij het fijn zetten van oppervlakken na casco oplevering. Ideaal ook voor in de tuin en buitenkeuken.

Rode Trappen Borstel – Uitzonderlijke dieptereiniging voor alle treden, opstanden, randen en plinten. De zachtere broer van de groene ronde borstel gebruik je op dezelfde oppervlakken die een wat minder ruwe reiniging nodig hebben. Denk aan al die moeilijk bereikbare hoeken in douches, keuken, zwembaden en de sauna. Ook geschikt voor hout en kunststof!

Roterende Schuurpads MotorScrubber

Schuren en schrobben is niet exact hetzelfde. Terwijl borstels allerlei schrobtaken aankunnen, zijn voor bepaalde oppervlakken en types van vervuiling – zoals het droogreinigen en wegschuren van hardnekkige aanslagen – schuurpads een betere optie.

De combinatie van een hoog toerental en gespecialiseerde schuurtechnologie zorgt ervoor dat dit assortiment essentiële pads de chemische reiniging van alle soorten harde oppervlakken vlot aanpakt.

De universele roterende padhouder is een verwisselbare aandrijfplaat die u toelaat onze schuurpads stevig te bevestigen met behulp van klittenbandtechnologie. Zo wissel je ze in een mum van tijd uit, tijdens gelijk welk schoonmaakprotocol, van zwaar schuurwerk over dieptereiniging tot polijsten.

Essentiële Rotatie Schuurpads Motorscrubber

Deze basis pads roterend schoonmaken MotorScrubber zijn ingedeeld volgens hardheid per kleur, van zwart tot wit. Hoe donkerder de kleur, hoe ruwer het materiaal. Je zal dit systeem tegenkomen bij elke professionele reinigingsfirma, hoewel kleine verschillen per merk wel mogelijk zijn.

Zwarte Stripper Schuurpad Voor het verwijderen van vloerlagen. Gebruik met een chemische of op water gebaseerde stripoplossing om afwerkingen of sealers te verwijderen. Kan ook worden gebruikt voor het reinigen van harde vloeren, zoals beton.

Dit is de ruwste schuurpad in ons gamma, geschikt voor het klaarzetten van vloeren in ruwbouw, nat strippen van vloeren en het compleet verwijderen van oude toplagen op een bestaand oppervlak. Blijf voortdurend in beweging met deze zwarte schuurpad om beschadiging aan het behandelde oppervlak te voorkomen.

Groene Schuurpad Voor het reinigen van vette keukens en vloeren. Deze pad verwijdert op agressieve wijze vuil van sterk vervuilde oppervlakken. Geschikt voor zwaarder schrobwerk en lichte stripping. Denk ook aan het verwijderen van lijmresten, verf, tape, dikke graffiti lagen, etc.

Blauwe Algemene Schuurpad Voor algemene vloerreiniging, perfect geschikt om vloeren te schrobben. Deze “Diepe Reiniging” schuurpad met zijn ruwere textuur verwijdert de toplagen van zwaar vervuilde vloeren en oppervlaktes.

Rode Polijst Pad + Witte Opblink Pad  – Rood voor het polijsten van harde en houten vloeren. Dit verwijdert lichte slijtageplekken en vuil en geeft een mooie hoogglans. Ideaal geschikt voor gebruik met detergenten en om strepen te verwijderen.

De witte gebruik je liefst droog of met een fijne waternevel om nieuwe vloeren een ongelooflijke schijn te verlenen. Ideaal geschikt voor het droog boenen, opglanzen en polijsten van vloeren, voor die mooie hoogglans op uw natuursteen.

Gespecialiseerd Assortiment Roterende Pads

Zoek je een meer specifiek taakgerichte schuurpad, voor het verwijderen van hardnekkige vlekken in tapijten bijvoorbeeld tot het polijsten van marmer? Dan biedt dit speciaal assortiment u zeker een oplossing.

Kristallisator SchuurpadGemaakt met roestvrijstalen draadwol die een ​​slijtvaste, sublieme hoogglans creëert op marmeren oppervlakken.

Kastanjebruine Stripper Schuurpad Zit je geplaagd met lijmresten, hardnekkige aanslagen en chemische of erosie schade? Dan bevelen we onze hardst schurende pad aan. Breek je vloer niet op, maar verjong hem met deze schuurpad! Voor het droog strippen en herstellen van allerlei vloertypes, waaronder hout, vinyl, Altro, beton en steen.

Melamine Pad Dit materiaal lijkt wel magisch. De capillaire werking maakt deze schuurpad ideaal voor het verwijderen van de meest hardnekkige vlekken. Het micro-schurende sponsmateriaal zorgt voor ongelooflijke reinigingsresultaten.

Microvezel Polijst Pad U dacht misschien dat tapijtreiniging niet tot onze mogelijkheden behoorde? Niks is minder waar. Deze microvezel pad is aanbevolen voor zowel het polijsten van oppervlakken en voor het reinigen van tapijtvlekken.

Diamant Twister Polijst Pad Reiniging

Blink je vloeren op in drie eenvoudige stappen! Gebruik hiervoor ons drie kleuren diamant twister pads schoonmaakprotocol;  ontworpen voor marmer, graniet, terrazzo, vinyl en betonnen vloeren. Voeg gewoon water toe om een ​​prachtige natuurlijke glans te creëren.

Stap 1: Zit er een wat onevenredige glans op je vloeren? Knap deze dan eerst op met de witte Diamond Twister schuurpad. Zo zorg je voor het perfect gladde oppervlak als basis voor je hoogglans. Let wel! Is je vloer vuil, reinig hem dan eerst met de geschikte borstel en/of schuurpad. Het gaat hier over detailwerk, geen grove schoonmaak.

Stap 2: Nu je oppervlak gereinigd en opgeknapt is ben je klaar om een hoogglans te creëren met de gele polijst pad. Zo verjong je jouw vloeren en zien ze er na elke onderhoudsbeurt weer als nieuw uit. Heel ergonomisch verantwoord polijsten waarbij de machine al het werk doet!

Stap 3: Hoogglans moet je onderhouden. Dit doe je best op regelmatige basis met de groene glans pad. Voeg deze laatste stap altijd toe aan je schoonmaakprotocol als het al een tijdje geleden was dat je een vloeronderhoud deed. Dit versterkt het effect en houdt de hoogglans langer stabiel.

Pads Oscillerend Schoonmaken met SHOCK

SHOCK is de nieuwste uitvinding op de schoonmaakmarkt! Oscillerend schoonmaken werd door MotorScrubber verbeterd EN heruitgevonden. Na jaren ontwikkeling en research patenteerden we onze ontdekking en brachten de SHOCK op de markt.

Wil je meer lezen over de nieuwe oscillierende SHOCK technologie, klik dan op deze vette cursieve tekst. Hieronder geven we jullie alvast een overzicht van de beschikbare pads voor oscillerend schoonmaken.

 

Vijf Pads voor SHOCK Oscillerend Schoonmaken

Momenteel bestaan er vijf pads die passen op de inventieve SHOCK oscillerende schoonmaakmachine. Zo bieden we een totaal schoonmaak protocol aan, van zachte microvezel reiniging tot stripwerk voor vloerherstel.

Microvezel Pads Shock – 5 stuks: voor het dagelijks onderhoud van gladde vloeren zoals terrazo, laminaat, parket, tegels en beton, etc. Voorkom de opstapeling van vuil en stof op deze manier! Herbruikbaar – tot 300x wasbaar.

Melamine Pads Shock – 10 stuks: verwijder strepen en vlekken van harde, gladde vloeren in drukbelopen openbare ruimtes. Schoenstrepen, materieel residue door verslepen van meubilair, etc… NIET geschikt voor vinyl en rubber! Dit zijn pads voor eenmalig maar intens gebruik.

Standaard Pads Shock – 3 stuks: Dit is de algemene pad die standaard gebruikt wordt bij Shock. Voor diepe reiniging op ALLE ondergronden, zowel vlak als getextureerd (tot 3 mm diep). Pak die tegelvloeren met donkere voegen aan als nooit tevoren! Herbruikbaar – tot 300x wasbaar.

Industrie en Horeca Vloerpads Ontvetting – 10 stuks: Ontvetting van alle industrie en keukenvloeren, tredes en opstanden. Toepasbaar met onze duurzame detergenten of uw standaard schoonmaakmiddel. Herbruikbaar tot 4 intensieve schoonmaakbeurten.

Vloerherstel Stripperpads – 10 stuks: Lijkt jouw vloer onherstelbaar beschadigd? Probeer eerst deze stripper pads alvorens hem op te breken! Deze pads verwijderen alle krassen en onevenheden, oude vernis- en dekkingslagen. Hierna kan je het doffe oppervlak terug gaan coaten, behandelen en opboenen – met een nieuwe vloer en compleet vloerherstel als resultaat!

 

 

Vloerreiniging Pads Shock voor oscillerend schoonmaken van alle oppervlakken.

Een paar van onze borstels en pads MotorScrubber in actie!

We laten jullie hier dan ook graag kennismaken met een overtuigde vakspecialist, Rapid Clean. Dit is een Australisch diensten bedrijf dat reeds 30 jaar actief is in de professionele schoonmaak sector. Ze groeiden uit tot 65 winkel- en dienstenlocaties in Australië en Nieuw Zeeland.

Met 150 personeelsleden die met 100 voertuigen elke dag op pad gaan, kiezen zij voluit voor professionele reinigingsmaterialen van Motorscrubber. Ze zijn daar zo blij met de voordelen van deze elektrische schoonmaakborstels dat ze er een video over maakten.

In het onderstaand filmpje zie je zelf hoe zij bij een zeer ruim spectrum aan professionele klanten de Motorscrubber systemen toepassen.

Hoe je Borstels en Schuurpads MotorScrubber Omwisselen?

Onze borstels en schuurpads zijn geschikt voor universeel gebruik op verschillende ondergronden. Maar wist u ook dat ze makkelijk omwisselbaar en uitwisselbaar zijn?

Dat klopt, niet alleen switch je vlot van de ene naar de andere borstel, je kan gelijk welke borstel of schuurpad ook aansluiten op een andere Motorscrubber machine! Met uitzondering van Handy, aangezien deze compacte schrobber niet dezelfde kopdiameter heeft als onze andere schrobbers.

De borstels sluiten direct aan op de aandrijfkop van de schrobber met een eenvoudig klikmechanisme. De schuurpads passen in de bijgeleverde aandrijfplaat – die je makkelijk op de aandrijfkop installeert – en wissel je eenvoudig uit met de sterke klittenband technologie. Zo ga je steeds vlot en efficiënt te werk met deze accessoires Motorscrubber!

Universele Borstels en Schuurpads MotorScrubber Duurzaamheid

Alle materialen die gebruikt worden bij de productie van alle MotorScrubber producten voldoen aan de strengste kwaliteitsvoorwaarden.

Op de productielijn in het Verenigd Koninkrijk wordt speciaal aandacht besteed aan de duurzaamheid van alle geproduceerde toestellen en accessoires Motorscrubber.

Dit vermijdt vanzelfsprekend de nood aan onderhoud en vervangstukken MotorScrubber, hetgeen uw aankoop extra de moeite maakt!