In een tijd waarin efficiëntie en duurzaamheid steeds belangrijker worden, spelen innovatieve schoonmaakmethoden een cruciale rol. Met geavanceerde borstelmachines zoals de rotatie schrobber JET3 en de oscillatie schrobber SHOCK, en verbeterde dweilprestaties – tot 80X meer druk dan andere systemen – dankzij de BLADE, kunnen schoonmaakprofessionals hun werk naar een hoger niveau tillen. Door hun unieke ontwerp bereik je hoekjes en kantjes waar je vroeger nooit bij kon. Hier zijn enkele handige tips voor efficiënt schoonmaken om het meeste uit deze technologieën te halen, met een focus op duurzame resultaten:

Tips voor Efficiënt Schoonmaken, borstel in actie - Spatbescherming Schoonmaak Machines MotorScrubber

Tip 1 – Optimaliseer het Gebruik van Borstelmachines

Maak gebruik van het compacte formaat en de wendbaarheid van borstelmachines zoals de JET3 en SHOCK om verschillende oppervlakken effectief te reinigen, van harde vloeren tot tapijten.

Gebruik de juiste borstel of schuurpad voor het oppervlak dat wordt schoongemaakt om zowel grondigheid als efficiëntie te waarborgen. Van dagelijks vuil over vetophoping tot betonsluiers verwijderen, we bieden een optie voor al deze – en meer – schoonmaakuitdagingen.

Plan het reinigen van zwaar vervuilde plekken strategisch in om tijd en energie te besparen. Met het DMT protocol verwijder je niet alleen de diepe vervuiling, je vermindert ook de nood aan dagelijks onderhoud. Zo transformeer je niet alleen jouw ondergrond, maar ook jouw hele schoonmaak ervaring. Lees verder en ontdek onze andere tips voor efficiënt schoonmaken!

Tip 2 – Verbeter de dweilprestaties met BLADE

Maak gebruik van de innovatieve dweiltechnologie van BLADE om vloeren grondiger en sneller te dweilen, waardoor minder water nodig is.

De bijgeleverde dweilen zijn beschikbaar in 3 sterktes, S-vezel voor schrobben, A-vezel voor absorptie en G-vezel voor glijdend dagelijks onderhoud.

Je kan makkelijk de dweilen aan- en afschuiven. Zo verkrijg je telkens een proper contactpunt met de vervuilde ondergrond. Dit vermindert de nood tot herhaaldelijk dweilen, hoewel dit afhankelijk blijft van hoe vuil jouw ondergrond precies is.

In de steel van de BLADE vloerwisser zit een water/detergent reservoir verwerkt. Hiermee verdeel je door een simpele druk op de knop vloeistof – enkel en alleen waar nodig.

Zo minimaliseer je overtollig water- en detergenten verbruik. Bovendien elimineer je zo ook residueel vuil en het gesleep met vuile emmers en sopjes!

Tips voor Efficiënt Schoonmaken, borstel in actie - Ultra Microvezel Dweilen voor BLADE
schrob winkel MotorScrubber - duurzame detergent
Schrob Winkel MotorScrubber Professionele Schoonmaakmiddelen Towfiqu Barbhuiya

Tip 3 – Gebruik van Reinigingsmiddelen Tips voor Efficiënt Schoonmaken

Samen met LEMA Chemie ontwikkelde MotorScrubber België een klein arsenaal aan milieuvriendelijke reinigingsmiddelen. Deze zijn industrie getest en even effectief bevonden bij het verwijderen van vuil en bacteriën dan traditionele detergenten. Bovendien zijn ze ook biologisch afbreekbaar en dus milieu vriendelijker.

We richtten ons bij de ontwikkeling op de 4 belangrijkste types ondergronden en vervuiling; ontvetting, glaswerk, sanitair en algemeen onderhoud.

De gerichte verdeling van deze detergenten met de ingebouwde sproeitechnologie van JET3, SHOCK, FORCE, PROWASH en BLADE laten je toe om meer rendement uit jouw schoonmaakoplossing te halen.

Daarnaast haal je ook voordeel uit het gebruik van onze geconcentreerde reinigingsoplossingen, omdat die minder verpakking en transport vereisen, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind.

Tip 4 – Preventief Onderhoud

Een schoonmaakprotocol zoals het DMT systeem helpt je om regelmatig onderhoud deel uit te maken van jouw preventief onderhoudsschema. Door opstapeling van hardnekkig vuil te voorkomen verkort je jouw schoonmaaktijd op lange termijn.

Met de makkelijk uitwisselbare borstels, pads en dweilen is regelmatige controle van jouw apparatuur een makkie. Verhelp kleine problemen alvorens ze groter worden. Zo behoud je optimale prestaties!

Elektrische Schoonmaakborstels Pagina Hoofd foto
Shock oscillerende schrobmachine in gebruik sanitair

Tip 5 – Efficiënte Werkmethoden

Bij tips voor efficiënt schoonmaken horen natuurlijk ook efficiënte werkmethoden! De robuuste maar lichtgewicht machines zijn heel makkelijk om mee te werken.

Hun mobiliteit en optimaal bereik maken deze perfect geschikt voor ergonomisch verantwoord gebruik in de werkomgeving.

Train personeel in efficiënte werkmethoden, door ruimtes op te delen in zones en waarbij elk teamlid verantwoordelijk is voor een specifieke zone om overlapping en dubbel werk te voorkomen.

Je kan hier bij grotere ondernemingen zelfs schoonmaakplanning software voor gebruiken!

Tip 6 – Afvalbeheer Tips Efficiënt Schoonmaken

Implementeer een goed afvalbeheersysteem om afval efficiënt te scheiden en te recycleren, waardoor de totale hoeveelheid afval die wordt gegenereerd wordt verminderd en de impact op het milieu wordt beperkt.

Investeer in duurzame schoonmaakaccessoires en -materialen, zoals onze tot 500x wasbare dweilen voor BLADE, om afval van wegwerpproducten te verminderen. Duurder is niet altijd beter, correct. Maar goedkoper is gegarandeerd minder duurzaam!

professionele ontsmettingsdoekjes verdeler buidel 2
Tips voor Efficiënt Schoonmaken, borstel in actie - STORM vernevelaar openbaar vervoer

Tip 7 – Implementeer Duurzaam Watergebruik

Onderzoek en implementeer alternatieve schoonmaakmethoden die minder water vereisen, zoals droge reinigingstechnieken.

Binnen de ontsmettingswereld is droog ontsmetten heel populair, omdat het de nazorg minimaliseert. Hiervoor bieden we bij MotorScrubber de STORM ontsmettingsvernevelaar aan. Te gebruiken met Deptil HDS, Umonium, of een ontsmettingsmiddel naar jouw keuze.

Maak gebruik van systemen die efficiënt watergebruik mogelijk maken, zoals ingebouwde reservoirs, maar ook waterfilters en detergent distributie tanks, om verspilling te verminderen en de milieubelasting te minimaliseren.

Zit je binnen jouw schoonmaakverhaal nog vast een wat traditionele schoonmaakmethodes? Dat begrijpen we best. De overschakeling maken is niet altijd evident.

Moedig personeel echter wel aan om waterverbruik te verminderen door bijvoorbeeld kranen tijdens het schoonmaken niet onnodig te laten lopen en emmers te vullen met alleen de benodigde hoeveelheid water.

Tips voor Efficiënt Schoonmaken – Maximale Productiviteit en Duurzaamheid

Door deze 7 tips voor efficiënt schoonmaken toe te passen, kunnen zowel schoonmaakprofessionals als particulieren niet alleen de efficiëntie van hun werkzaamheden maximaliseren, maar ook bijdragen aan een meer duurzame en milieuvriendelijke benadering van schoonmaken.

Dit hoeft zich trouwens helemaal niet tot binnenshuis te beperken. Ook buiten – denk aan die groene aanslag op jouw terras verwijderen; maar ook voor oprit, tuinhuis, jacuzzi, tuinhuis, hangar… kan je deze schoonmaakoplossingen gebruiken – de toepassingen zijn eindeloos!